به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سید علی افتخاری امروز دوشنبه در نشست خبری خود با بیان اینکه کاهش واردات مبنی بر کاهش بازار تقاضا نیست، افزود: با توجه به اینکه توازن عرضه و تقاضا موجب ثبات قیمتی در بازار می‌شود اما در سال ۱۴۰۲ تخصیص ارز مناسب نبود.

وی اضافه کرد: این بدان معناست که به یکباره ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی به ارز بین ۴۲ تا ۴۹ هزار تومان در نوسان تبدیل شد که همین امر موجب افزایش ۳۰ درصدی نرخ حبوبات در بازار شده است.

دبیر انجمن حبوبات ایران از تامین نشدن ارز واردات حبوبات برای تجار و احتمال فساد ۵ هزارتن کالا در گمرکات خبر داد و گفت: از میزان ۵۰ هزار تن کالای حبوبات وادراتی در گمرکات ۴۵ هزار تن آن ترخیص شده و ۵۰۰۰ تن معادل ۱۰ درصد باقی مانده است.

به گفته وی، طبق قانون تجارت ۱۰ درصد کالای وارداتی به منظور تخصیص ارز توسط تجار در گمرکات باقی می ماند.

وی با بیان اینکه به تازگی طی بخشنامه ای بخشی از محصول نخود ترخیص شد اظهارداشت: به دلیل شدت گرمای هوا و رطوبت در گمرکات احتمال می رود بخشی از کالا که در گمرکات باقی مانده به مرحله فساد پذیری رسیده باشد.

وی با اشاره به اینکه هنوز بخشنامه ای برای ترخیص عدس و لوبیا صادر نشده است افزود: تجار حبوبات از بهمن ماه سال گذشته تاکنون به مدت حدود ۷ ماه نتوانسته اند ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.

دبیر انجمن حبوبات ایران درباره حمایت‌ های تعرفه‌ ای حبوبات گفت: حبوبات جز اقلامی است که مالیات ارزش افزوده و عوارض گمرکی آن یک درصد است.



Source link

Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *