به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ترکیه یکی از کشور‌هایی است که به شکل جدی، با خطرات حمله و مزاحمت سگ‌ها روبرو شده و صد‌ها شهروند این کشور، به عنوان قربانیانی که مورد حمله سگ‌ها قرار گرفته‌اند، خواهان بازنگری در قوانین این کشور شدند.

موضوع مقابله با خطرات و مزاحمت سگ‌ها نیز مانند بسیاری دیگر از مسائل فکری و فرهنگی در ترکیه، به معضلی تبدیل شده که ذیل دوقطبی سیاسی – اجتماعی به آن نگریسته می‌شود. به نحوی که طرفداران افراطی حقوق حیوانات، این مسأله را به عنوان یک رویکرد حقوقی و سیاسی غیرمنطقی محافظه کاران قلمداد می‌کنند.

اما محافظه کاران می‌گویند: با آمار قربانیان مزاحمت سگ‌ها نمی‌شود شوخی کرد. مسأله ما، نه یک مسأله دینی و فرهنگی، بلکه یک مسأله کاملاً امنیتی است و برخورد‌های هواداران افراطی سگ‌ها، جان بسیاری از شهروندان را به خطر انداخته است.

56 کشته بر اثر حمله سگ‌ها
حملات سگ‌ها به عابران، از حد جرح و زخم فراتر رفته و حتی افراد فراوانی به این دلیل، جان خود را از دست داده‌اند و جامعه ترکیه به این موضوع حساس شده است.

تاکنون تعداد قابل توجهی از شهروندان ترکیه و به ویژه زنان و کودکان مورد حمله سگ‌ها قرار گرفته‌اند. پایگاه خبری معتبر «خبر یدی» ترکیه گزارش داده که تنها در طول سال 2023 میلادی، 23 تن از شهروندان ترکیه در مناطق مختلف شهری، بر اثر حمله سگ‌ها کشته شده‌اند و با احتساب 8 ماه پر حادثه سال 2022 میلادی نیز، مجموع کشته شدگان در یک بازه زمانی 20 ماهه به 56 نفر رسیده که عدد بالا و نگران‌کننده‌ای است.

13 تن از قربانیانی که جان خود را از دست داده‌اند، کودکان و نوجوانان 7 تا 13 ساله بوده‌اند.

دوقطبی سگ ولگرد یا کودکان ولگرد
همچنان که گفته شد، هواداران افراطی حقوق حیوانات، به هیچ وجه حاضر نیستند زیر بار قبول این واقعیت بروند که سگ‌ها، می‌توانند برای جان شهروندان، خطرات جدی داشته باشند.

چندی پیش در یکی از محلات آدانا، یک کودک 8 ساله مورد حمله گله سگ‌های ولگرد قرار گرفت و به نحو غم‌انگیزی کشته شد. انتشار عکس‌های کودک قربانی که بخشی از صورت او از بین رفته بود، بازتاب فراوانی در فضای مجازی داشت.

پدر کودک مزبور اعلام کرد که «سگ‌های ولگرد»، خطری جدی برای جان کودکان هستند و باید با آن‌ها مقابله شود، اما یکی از طرفداران افراطی حقوق سگ‌ها، کمپینی به راه انداخت با این عنوان: «کودکان ولگرد خطرناکند، نه سگ‌های ولگرد». 

کشور ترکیه ,
موضوع حمله سگ‌ها و خطرات آن‌ها برای جان شهروندان ترکیه، چنان انعکاس اجتماعی گسترده‌ای داشته که حالا ده‌ها رسانه ترکیه از عبارت جدید «خطر تروریستی سگ‌ها» استفاده می‌کنند و معتقدند که سگ‌ها، در بسیاری از محلات و شهر‌های ترکیه، عملاً به یک تهدید تروریستی و ضدامنیتی تبدیل شده‌اند.

این رسانه‌ها، طرفداران افراطی حیوانات را به این متهم می‌کنند که با دادن غذا به حیوانات، باعث افزایش جمعیت آنان شده و کاری می‌کنند که جان عابران به خطر بیفتد.

البته در کنار موضوع خطرات سگ‌های ولگرد، موضوع دیگری که مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته، ضرورت اعمال قوانین سختگیرانه برای گرداندن سگ‌های خانگی در اماکن عمومی و استفاده اجباری از پوزه بند برای سگ‌های خطرناک است.

تصمیم جدید اردوغان در مورد سگ‌ها
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، جدیداً مجبور شد از طریق حزب عدالت و توسعه و پارلمان، برای کنترل سگ‌های ولگرد، قانون جدیدی تصویب کند.
اردوغان خواستار اعمال برخی تغییرات جدید در قوانین حمایت از حیوانات شد.

او از پارلمان ترکیه خواسته، قبل از تعطیلات تابستانه، تدابیر جدیدی برای کنترل سگ‌ها اتخاذ شود.
قانون شماره 5199 در مورد حقوق حیوانات، چنان قانون سختگیرانه‌ای بود که امکان مقابله با سگ‌های ولگرد و رفع مزاحمت آن‌ها را غیرممکن کرده بود. اما حالا با اعمال برخی تغییرات و اصلاحات، مدیریت این تهدید امنیتی، راحت‌تر خواهد بود.

البته اردوغان، با توجه به حساسیت بالای انجمنهای مدافع حقوق حیوانات، حتی در صورت بروز خطرات جدی، به نیرو‌های مرتبط، اجازه سگ کشی نداده و تنها راهی که باقی مانده، جمع‌آوری سگ‌ها و متمرکز کردن آن‌ها در مراکز ویژه است.

بخش مطالعات حقوقی حزب عدالت و توسعه، با برگزاری چند نشست تخصصی، ترتیبات لازم برای مقررات عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد و احداث پناهگاه‌های کافی برای نگهداری از آن‌ها را تدوین کرده اما مشکل اینجاست که عمل کردن به این بخشنامه نیز، هزینه‌های اقتصادی بالایی دارد.

عقیم‌سازی، واکسیناسیون، نگهداری و تغذیه هزاران قلاده سگ ولگرد در مراکز متعلق به شهرداری‌ها هزینه گزافی دارد. با این همه، اردوغان در نامه‌ای که به پارلمان ترکیه نوشته، به این موضوع اشاره کرده که «جای حیوانات بی‌خانمان، در پناهگاه است نه در کوچه و خیابان».

خطرات سگ ها برای گردشگری ترکیه

درآمد 50 میلیارد دلاری صنعت گردشگری ترکیه، موضوعی است که علاوه بر دولت، بسیاری از اصناف، گروه های اقتصادی و صدها هزار نفر از شهروندان ترکیه را نیز درگیر می کند. چرا که این کشور، دارای منابع سوختی نیست و مهمترین منبع درآمدی دولت، از محل سفر میلیونی گردشگران جهان به ترکیه و حضور آنها در استان های ساحلی این کشور است. ولی حالا خبر رسیده که مزاحمت سگ ها، توریسم را نیز به خطر انداخته است.  

کشور ترکیه ,

رسانه های ترکیه اعلام کرده اند که افزایش خطرات حمله سگ ها، می تواند منجر به کاهش آمار «پرچم آبی» در ترکیه شود. «پرچم آبی» در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به عنوان پارامترهای میکروبیولوژیکی برای تعیین کیفیت لازم آبها با هدف شنا در استخرها و بهداشتی و امن بودن تردد در سواحل دریاهاست.

ترکیه از این نظر، یک رکورد بین المللی دارد و هیئت داوران بین المللی پرچم آبی برندگان در سال 2023 میلادی اعلام کرده که  ترکیه با داشتن 551 ساحل، 23 بندر تفریحی، 14 قایق گردشگری و 10 قایق تفریحی انفرادی در رتبه سوم جهان قرار گرفته است و مقام اول و دوم به ترتیب در اختیار یونان و اسپانیا است. ایتالیا و فرانسه نیز پس از ترکیه در رده های بعدی هستند.

تمیزی آب دریا، اهمیت به مدیریت زیست محیطی، فعالیت های مرتبط با آگاهی بخشی زیست محیطی، پاسخگویی به نیازهای استفاده کنندگان از پلاژها و اسکله ها و تضمین امنیت محیط جزو شاخص های جایزه پرچم آبی شناخته می شود.

این جایزه 33 شاخص برای پلاژها و 25 شاخص نیز برای اسکله ها در نظر گرفته است. ترکیه هر سال میزبان میلیون ها گردشگر از سراسر دنیا است و سواحل این کشور، بسیار پردرآمد است.

در استان های ساحلی موغلا، ازمیر، آنتالیا، ادیرنه، آیدین، بالک اسیر و چاناک قلعه، تمیزترین سواحل دنیا شناسایی شده اند. اما حالا، با ورود بی رویه سگ های ولگرد و مزاحم به این سواحل، مدیران بخش گردشگری ترکیه، سخت نگران حفظ جایگاه کشورشان در باشگاه کشورهای صاحب پرچم آبی هستند.

کشور ترکیه ,

بنیاد آموزش محیط زیست ترکیه (TÜRÇEV) نماینده ترکیه در برنامه پرچم آبی اعلام کرده که بخش قابل توجهی از شکایات گردشگران از سواحل، به خاطر ورود سگ ها و حیوانات خانگی است و این مشکل، می تواند به راحتی منجر به از دست رفتن میلیاردها دلار درآمد اقامت ساحلی شود.

در نامه هشدار TÜRÇEV به وزارتخانه‌های کشاورزی و جنگل‌داری و وزارت‌های محیط‌زیست، شهرسازی و تغییرات اقلیمی، تاکید شده که 109 شکایت در مورد ورود سگ ها و حیوانات خانگی در سواحل با پرچم آبی در فصل تابستان 2023 ثبت شده و ادامه این روند، ترکیه را در برابر رقبای اروپایی وادار به پذیرش شکست خواهد کرد.

انتهای پیام/

Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *