به گزارش خبرنگار ایرنا، قرارگیری سمنان در رده نخست کمترین استان برخوردار از نزولات جوی، بی‌هیچ حرفی گویای وضعیت بغرنج آب در دیار است. انتظار می‌رود رفع این مشکل با راهکارها و راهبردهای کارشناسی بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت مورد توجه باشد و از جمله مسیرها برای رفع این چالش، پیگیری مسوولان در زمینه تخصیص اعتبارات از محل دور دوم سفر شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس دولت سیزدهم به این دیار است.

سی‌ام و سی و یکم فروردین ۱۴۰۳ بود که شهید آیت‌الله رئیسی و هیات همراه در قالب دور دوم سفرهای استانی رییس جمهور دولت سیزدهم به سمنان آمدند و مصوباتی را برای توسعه و رفع مشکلات این دیار مصوب کردند، اما یک ماه بعد بالگرد حامل آیت الله سید ابراهیم رئیسی و هشتمین رییس جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد. در این حادثه رییس جمهور و همراهان همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا(ع) به مقام رفیع شهادت نائل شدند.

سمنانی‌ها چشم‌انتظار «ابلاغ» مصوبات دولت سیزدهم برای رفع کم آبی

ابهام درباره پیگیری مصوبات یا ضعف در اطلاع‌رسانی آن

طبق آنچه گفته شد، مسوولان استان سمنان از سی و یکم فروردین تا سی اردیبهشت به مدت یک ماه پیش از شهادت آیت‌الله رئیسی و بیش از ۲ ماه از زمان مسوولیت محمد مخبر به عنوان سرپرست ریاست جمهوری تا هفتم مرداد ماه زمان بر کرسی نشستن مسوولیت سکان‌دار دولت چهاردهم فرصت داشتند مصوبات دور دوم سفر رییس‌جمهور به سمنان را پیگیری کنند، اما پیگیری و ابلاغ این مصوبات همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و اطلاع‌رسانی تلاش‌ها برای ابلاغ این مصوبه‌ها درخواست مردمی است.

اواسط اردیبهشت ماه بود که سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان از ایجاد کارگروه بررسی مصوبات سفر استانی رییس جمهور به استان در تمامی دستگاه‌های اجرایی خبر داد.

حمید احسانی رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: قبل از سفر آیت‌الله رئیسی به سمنان در فروردین ۱۴۰۳ پیشنهادهایی مطرح و قول‌های مناسبی نیز در راستای رفع مشکل کم‌آبی سمنان داده شد، اما هنوز مصوبه‌ای ابلاغ نشده است و به محض ابلاغ مصوبه، پیگیری برای اجرا به جد در دستور کار قرار می‌گیرد.

نمونه‌ای از دستاوردها با پیگیری مسوولان و رسانه‌ها

البته ابلاغ نشدن مصوبه‌های حوزه آب سمنان در شرایطی است که چندی پیش محسن طاهریان مدیرکل انتقال خون سمنان با اشاره به پیگیری‌ها و تلاش‌های خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان در زمینه تامین «اتوبوس سیار خونگیری» گفت: این درخواست در فهرست مصوبه‌های دور دوم سفر شهید آیت الله رئیسی به این استان تصویب و ابلاغ شد.

همچنان باید گفت «پیگیری معجزه می‌کند.» در مسیر رفع تشنگی شهرهای استان سمنان نیز همچنان مساله پیگیری باید سرلوحه امور قرار گیرد، زیرا بسیاری از مصوبات و اعتبارها، جنبه ملی دارد و با پیگیری مسوولان استان قابل تحقق است. برای استان سمنان مساله‌ای حیاتی و واجب‌تر از آب وجود ندارد.

نیاز حیاتی سمنان به آب

به گزارش ایرنا، ۸۲۴ میلیون مترمکعب آب مصرفی استان سمنان از محل منابع آب زیرزمینی شامل چاه، چشمه و قنات و ۱۹۲ میلیون متر مکعب از محل منابع آب‌های سطحی شامل رودخانه و نهرها تامین می‌شود. با توجه به اینکه سمنان جزو نخستین استان‌های خشک کشور از لحاظ تامین بارندگی طی سال‌های گذشته است، دیگر خیلی نمی‌توان به تامین آب با حفر چاه‌ها به عنوان راهکار کوتاه‌مدت تکیه کرد و باید با راهکارهایی میان‌مدت مانند جمع‌آوری آب‌های سطحی با تسریع در ساخت آب‌بند و انتقال آب بین حوضه‌ای به عنوان راهکار بلندمدت، برای رفع مشکل کم‌آبی استان سمنان چاره‌اندیشی کرد و برای عملیاتی شدن راهکارها اعتبار نیاز است.

سمنانی‌ها چشم‌انتظار «ابلاغ» مصوبات دولت سیزدهم برای رفع کم آبی

با توجه به خشکسالی‌های اخیر، میزان بارندگی‌ها در سمنان حتی بارش‌های رگباری بهاری به قدری نیست که موجب تقویت سطح سفره های آب‌ زیرزمینی شود و فقط در حد رفع عطش است و بر این اساس، انتقال آب بین حوضه‌ای به عنوان راهکار بلندمدت و تنها راهکار رفع مشکل بحران کم‌آبی در این استان محسوب می‌شود و اجرای آن در تخصیص اعتبارات است.

هرچند مردم از سه ماه پیش تاکنون شاهد حادثه‌های غیرمنظره سقوط بالگرد شهید آیت‌الله رئیسی و برگزاری زودهنگام چهاردهمین دوره انتخابات رییس‌جمهوری بودند و شرایط کشور را به خوبی درک می‌کنند اما از آنجا که دور دوم سفر دولت سیزدهم به استان سمنان یک ماه پیش از شهادت آیت‌الله رئیسی رخ داد و هم‌اکنون نزدیک به چهار ماه از آن سفر می‌گذرد، شفاف‌سازی مسئولان استانی از مصوبه‌های این سفر درباره «پیگیری» و «ابلاغ» این مصوبه‌ها بحق است و امید می‌ورد هر چه زودتر در این خصوص اقدام عاجل صورت گیرد.



Source link

Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *