به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، “فرزانه صادق” در نشست ۲۳۰ شورای‌عالی هماهنگی ترابری کشور پس از حدود سه ساعت شنیدن چالش‌ها و مشکلات بخش خصوصی فعال در حوزه حمل‌ونقل، از دغدغه‌مندی آنان تشکر و سخنانشان را «مهم» توصیف کرد و گفت: مشکلات موجود و اعتراض صنوف، تشکل‌ها، کامیون داران، اتاق‌های بازرگانی، گمرک و …. نشان دهنده وجود مشکلاتی است که باید با هم‌اندیشی همدیگر، به حل آنها بیاندیشیم.

تاکید بر ضرورت تداوم ارتباطی که سه سال قطع شده بود

وی با ابراز امیدواری نسبت به حل مشکلات مطرح شده، در واکنش به اعتراض مهمانان این نشست به قطع ارتباط سه ساله وزارت راه با بخش خصوصی، ادامه داد: سخنان شما را به دیده منت می‌پذیرم و فضای برقراری ارتباط بیشتر وزارت راه با بخش خصوصی به منظور رفع مشکلات را فراهم خواهم کرد.
صادق، خودش را وزیر دولتی معرفی کرد که رئیس‌جمهورش به زبان ساده با مردم سخن می‌‎گوید؛ وعده و وعید خاصی نمی‎‌دهد و اصراری به درانداختن طرحی نو ندارد اما به شدت معتقد به تغییر است.

به گفته وی، رئیس‌جمهور معتقد است بدون توجه به بخش خصوصی، نمی‌توان هیچ اقدامی را پیش برد و این نگاه در وزارت راه و شهرسازی نیز وجود دارد. از این رو دولت باید تسهیل‌گر باشد و بستر لازم برای شنیدن مشکلات را فراهم کند.

انتخاب مشاوری از میان نمایندگان بخش خصوصی در حمل و نقل

وزیر راه و شهرسازی از نمایندگان بخش خصوصی حمل‌ونقل خواست تا تداوم این نشست‌‎ها را از او مطالبه کنند و در واکنش به تقاضای مکرر آنان که خواستار انتصاب مشاوری در دسترس در حوزه حمل‌ونقل شدند، گفت: تقاضا دارم از میان خودتان سه مشاور در حوزه‌های حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و دریایی معرفی کنید تا ارتباط نزدیکی بین بخش خصوصی و وزارتخانه ایجاد شود.

وی ابراز امیدواری کرد که جلسات شوراهای عالی در این حوزه پس از چندین سال وقفه، بار دیگر تشکیل شوند تا این دیدارها به صورت منظم تداوم یابد.

صادق با تاکید بر اینکه «باید بیشتر با شما گفت‌و‎گو داشته باشم و بیشتر سخنان شما را بشنوم»، به ۶ سال حضورش در شورای معاونین وزارت راه اشاره کرد و خطاب به مهمانانش گفت: اگرچه تخصصم در حوزه شهرسازی است اما در این جلسات، با مسائل حوزه حمل و نقل نیز آشنا شدم. البته جنس گفتمان شما و دغدغه‌هایتان متفاوت از آن چیزی است که در آن جلسات در جریانش قرار می‌گرفتم. در حال حاضر نیز هر هفته جلسات چهار تا هفت ساعته‌ای با نمایندگان دارم که ۹۰ درصد مشکلاتشان در خصوص «راه و حمل و نقل» است.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، جلسات مستمر با بخش خصوصی برگزار خواهد شد تا وزارت راه و شهرسازی بیش از پیش شنونده باشد و مسائل دسته‌بندی و اولویت‌‎های وزارت راه مشخص شوند و در نهایت موضوعات اساسی در اولویت قرار گیرند.

در این دولت، صدای شما باید بیشتر شنیده شود

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه همه مشکلات را او نمی تواند حل کند و برخی موارد در حوزه اختیارات این وزارتخانه نیست، گفت: در این دولت باید صدای شما بیشتر شنیده شود و من نیز این را پیگیری خواهم کرد.

وی با اشاره به ضرورت اولویت‌دهی به ستاد ساماندهی مرزها و شورای عالی ترانزیت به منظور رفع مشکلات و چالش‌های مربوط به مرزها و حوزه ترانزیت، ابراز امیدواری کرد که با برگزاری جلسات و نشست‌های این دو ستاد، بخش قابل توجهی از مشکلات موجود مرتفع شود. خروجی این جلسات نیز با ارائه راهکارهای کوتاه و بلند مدت باید به سمع رئیس جمهور برسد.

صادق با اشاره به ریاست وزارت راه و شهرسازی بر هفت کمیسیون مشترک اقتصادی با کشورهای دیگر، گفت: بیشترین میزان ترانزیت کالا را در ارتباط با این کشورها از جمله ترکمنستان داریم که به‌تازگی با آنها دیدار داشتم. حضور نمایندگانی از بخش خصوصی حمل و نقل در این دیدارها الزامی است تا مشکلات ترانزیت و رانندگان را با آنها مرتفع کنیم.

سیاست «درهای باز» در دولت چهاردهم

صادق با تاکید بر این که سیاست دولت چهاردهم از جمله وزارت راه و شهرسازی، «باز نگه‌داشتن درها به روی بخش خصوصی است»، گفت: وزارت راه و شهرسازی عرصه و بستر شنیدن صدای بخش خصوصی را فراهم خواهد کرد.

قصد نداریم پشت درهای بسته فقط با چند انجمن و پیمانکار خاص جلسه بگذاریم که نتیجه اش تبعیض و بی عدالتی و این همه شکایت بشود.

وی دغدغه‌‎ های مطرح شده در این نشست را نه «توهین» و نه «گلایه» دانست و افزود: سخنان شما از جنس دلسوزی بود و لازم است که نشست‎هایمان ادامه یابد.

این عضو کابینه دولت چهاردهم گفت: به این ترتیب او صدای «انجمن ها و صنوف خدمات دهنده به مردم» در دولت خواهد شد. البته لازمه آن این است که بخش خصوصی، مطالبه‌گری خود را ادامه داده و خسته نشود. در عوض او هم همواره گوش شنوایی برای مطالبه‌گری‌های آنان خواهد بود تا مبادا پس از پایان دوره خدمتش، از این دوره نیز همچون برخی ادوار گذشته به عنوان «دوران سیاه» نام برده شود. این بخش از سخنان وزیر راه و شهرسازی با تشویق حضار همراه شد.

نشست ۲۳۰ شورای‌عالی هماهنگی ترابری کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی، معاونین وزیر و نمایندگان بخش خصوصی در حوزه حمل‌ونقل و سایر اعضای این شورا (سه‌شنبه) در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

در این نشست، ۲۲ نفر از روسای تشکل‎‌های صنفی و تخصصی حوزه حمل و نقل ریلی، جاده‌ای و دریایی چالش‌ها و مشکلات خود را برشمردند که مهمترین آنها از این قرار بود: عدم توجه و حمایت دولت از بخش خصوصی، دخالت‌های مکرر دولت در موارد مختلف، عدم مناسبات کارفرما و بخش دولتی، تحریم‌های بین‌المللی و خود تحریمی، سوءمدیریت‌های موجود، نرخ‌گذاری دستوری، بی‌توجهی به دیپلماسی حمل‌ونقل، محدودیت و دشواری‌های تخصیص ارز و عدم هوشمندسازی و کارآمدسازی سامانه‌های حمل‌ونقل، ضرورت ساماندهی مرزها و تشکیل شورای ترانزیت، ضرورت کاهش تصدی گری دولت، ضرورت نوسازی حمل و نقل در تمامی عرصه ها و … .



Source link

Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *