علی زنجانی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به روند تولید وسایل چوبی اشاره کرد و افزود: در تولید اقلام چوبی مانند مبل از چوب درختان داخلی و خارجی استفاده می‌شود، «افرا، چنار، گردو، سپیدار رودخانه‌ای و ممرزهای جنگلی» از جمله درختانی هستند که زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست از چوب آنها در ساخت وسایل چوبی استفاده می‌شود، در کنار آنها چوب درختانی مانند گیلاس نیز در ساخت این وسایل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: از آنجا که درختانی مانند «راش»، «بلوط» و «روسی» کمتر در ایران رشد کرده و در صنایع چوبی داخلی چندان مورد استفاده قرار نمی گیرند، عمده چوب های این درختان از کشورهایی مانند ترکیه و گرجستان وارد می‌شود، این نوع چوب ها از بهترین و باکیفیت ترین نوع چوب ها است.

رییس اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان مشهد ادامه داد: چوب راش در ساخت مبل استیل و روکش درهای ورودی استفاده می‌شود، از سوی دیگر چوب روسی ضد آب و ضد موریانه است و در نمای ساختمان یا تابلوهای چوبی یا «کُم در» مورد استفاده قرار می گیرد که به طور معمول جنس ۱۰۰ درصد کم درها از چوب «روسی» است، در غیر این صورت باید از فلز ساخت شود.

وی با بیان اینکه کمبودی در چوب برای ساخت وسایل چوبی نیست، گفت: درختارن چنار و سپیدار به دلیل رشد طولانی مدت آنها و همچنین درخت گردو در ایران بسیار ارزشمند هستند لذا چوب آنها نیز قیمتی و اندک است و تفاوت قیمتی با چوب های وارداتی ندارد.

زنجانی به حوزه طراحی مبل و وسایل چوبی اشاره کرد و افزود: برخی از طرح ها کپی طرح های خارجی مانند ترکی و ایتالیایی است، اما برخی از تولیدکنندگان در مشهد طرحهای زیبایی می‌نگارند که مثال زدنی است، در این زمینه رسته صنفی با کد «آیسیک» در طراحی مبلمان در مشهد ایجاد شده است.

وی برندسازی را یکی از مولفه‌های لازم در عرصه مبل سازی دانست و بیان کرد: طراحی مبل بسیار پیچیده و دشوار است و خلق یک اثر باید استانداردسازی و ثبت ملی شود تا از کپی برداری و تولید مشابه آن جلوگیری گردد.

مشهد قطب صنعت چوب در کشور است

رییس اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان مشهد با اشاره برندسازی و صدور شناسه ملی کالا برای برخی از تولیدکنندگان وسایل چوبی در این شهر گفت: برخی از تولیدکنندگان این صنف در کشور امارات و عمان فروشگاه دارند و بازارهای افغانستان، پاکستان و تاجیکستان را در اختیار گرفته‌اند.

وی به وجود سه هزار جواز کسب معتبر زیر پوشش اتحادیه صنف درودگران و مبلسازان اشاره و اظهار کرد: هزار مورد از این جوازهای کسب مربوط به فروشندگان و بقیه مربوط به تولیدکنندگان است، اقلام باکیفیتی در این شهر تولید می‌شود که به کشورهای عراق، تاجیکستان و حاشیه خلیج فارس صادر می‌گردد.

زنجانی به مشکلات صادرکنندگان وسایل چوبی در مشهد اشاره و بیان کرد: در نشستی که اخیرا با رییس سازمان بسیج اصناف کشور با محور کارگروه صادرات صنایع چوب برگزار شد، از وی خواستیم با توجه به کیفیت بالای تولیدات چوبی شهر مشهد، مشکلات صادرکنندگان این بخش در حوزه های گمرکی، مالیاتی و رفع تعهد ارزی برداشته شود و ایشان نیز قول‌ مساعد در این زمینه دادند.

وی تمایل مردم نسبت به خرید وسایل چوبی را رو به افزایش دانست و افزود: امروزه با توجه به سبک زندگی مردم، صنایع چوبی دیگر از حالت یک کالای لوکس خارج شده و راه خود را به خانه همه مردم باز کرده است، لذا جزو تولیدات پرکاربرد در زندگی مردم به شمار می‌رود، به همان نسبت تولیدکنندگان این رسته تولیدی نیازمند حمایت از سوی دولتمردان هستند.

رییس اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان مشهد با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های مختلف صنایع چوب فارغ از رعایت قوانین و دستورالعمل های این صنف گفت: در طول سال نمایشگاه‌های مختلفی تحت عنوان های مختلف مانند کالای جهیزیه و لیزینگ برخلاف قاعده معمول نمایشگاه‌ها در مشهد برگزار می‌شود، به طور مثال در این نمایشگاه اقدام به فروش وسایل چوبی می‌کنند که خلاف مقررات نمایشگاه‌داری است.

وی تصریح کرد: این اقدام به دست اندرکاران حوزه مبل، بازار بومی شهر و تولیدکنندگان آسیب می زند، لذا دستگاه‌های نظارتی باید برای جلوگیری از این تخلفات وارد عمل شوند.



Source link

Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *