به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سهراب سهرابی» با بیان اینکه از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید شلتوک، حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج سفید به‌دست می‌آید افزود: از این میزان تولید، ۷۰ درصد مربوط به ارقام محلی و ۳۰ درصد ارقام پُرمحصول خواهد بود.

مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد: امسال تولید برنج سفید ۷۰۰ هزار تن نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته باشد.

سهرابی درباره زراعت رتون و کشت مجدد برنج، اظهار داشت: علاوه بر ۷۵۰ هزار هکتار سطح کشت برنج، ۱۲۰ هزار هکتار نیز کشت رتون و ۷۰ هزار هکتار کشت مجدد داریم و برداشت از این اراضی، مهر ماه انجام می‌شود.

وی تصریح‌کرد: از ۷۵۰ هزار هکتار سطح کشت برنج، حدود ۷۰ درصد آن مربوط به استان‌های گیلان، مازندران و گلستان است.

مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی، مصرف بذور اصلاح شده، مصرف متعادل کود، توسعه مکانیزاسیون، توسعه روش خشکه‌کاری، افزایش بهره‌وری، ایجاد مزارع الگویی، مدیریت مزرعه و مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز را از مهمترین علل افزایش تولید برنج در سال جاری نام برد.

وی خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر بیش از ۷۲ درصد کشت برنج با دستگاه نشاکار و ۲۸ درصد به روش سنتی و با دست انجام می‌شود.

سهرابی افزود: ۹۳ درصد برداشت برنج نیز به صورت مکانیزه و فقط هفت درصد به روش سنتی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه واحدهای شالیکوبی نیز با به‌روز کردن تجهیزات خود به سمت افزایش ضریب تبدیل شلتوک به برنج رفته‌اند، اذعان‌داشت: ضریب تبدیل شلتوک به برنج در کشور به بیش از ۶۰ درصد رسیده است.



Source link

Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *