حسین اصغری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ایران یکی از معدود کشور‌های دنیا است که به دلیل اقلیم خاص، امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد.

به گفته او، با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیرکشت سبزی و صیفی و انتقال تولید به محیط‌های کنترل شده در اولویت اجرا قرار داده شده است.

اصغری سطح زیرکشت سبزی و صیفی در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را ۶۸۱ هزارهکتار با تولید ۲۵.۲ میلیون تن اعلام کرد و افزود: سطح زیرکشت این محصولات در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به ۶۶۴ هزارهکتار کاهش یافته است، درحالیکه به لحاظ تولید تفاوتی نداشته‌ایم.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ سطح زیرکشت سیب زمینی در کشور حدود ۱۴۴ هزار هکتار با تولید ۵.۶ میلیون تن، پیاز ۵۹ هزارهکتار با تولید ۳ میلیون تن و گوجه فرنگی ۱۱۳ هزار هکتار با تولید ۵.۸ میلیون تن بوده است.

او درباره آخرین وضعیت اجرای مصوبه الگوی کشت در خصوص محصولات علوفه‌ای و جالیزی افزود: برنامه تولید محصولات سبزی و صیفی از جمله سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و … با برآورد نیاز کشور و با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل بصورت چهارفصل تهیه و جهت اجرا به سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها ابلاغ می‌شود.

اصغری با بیان اینکه مشکلی در تامین سبزی و صیفی ماه رمضان نداریم، گفت: تولید محصولات سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و … برای تامین نیاز کشور در زمستان و بهاره براساس ابلاغ برنامه تولید زمستانه و بهاره صورت گرفته و انتظار می‌رود در صورت عدم بروز مسائل غیرمترقبه و حوادث جوی، مشکلی برای تامین نیاز کشور در ماه مبارک رمضان وجود نداشته باشد.

این مقام مسئول تولید سبزی و صیفی کشور را ۲۵ تا ۲۶ میلیون تن اعلام کرد و گفت: حدود ۴ میلیون تن آن صادر و مابقی در کشور مصرف می‌شود.

Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *